Morčacie knedličky v pekáči Recipe

click to rate
1 vote | 1028 views

Morčacie mäso sa tiež može pripraviť roznym sposobom a je to dobré!

 
Tags:

Ingredients

  • 400g morčacie prsia, 2 vajcia, velka viazanicka zelerova vnat, 100 g oravska slanina, 100g sampiony, mleta stiplava paprika, sol, mlete korenie, maslo, struhanka Omacka na fettucciny : oriesok masla, necelych 100ml sladka smotana, bujonova kocka s hubovou prichutou, trochu horucej vody.

Directions

  1. Morcacie (myslim, ze spokojne mozu byt aj kuracie) prsia v robote posekame. Zelerovu vnat pokrajame na kusocky.
  2. V mise dobre vymiesame maso s 2 vajciami, posekanymi bylinkami, osolime, okorenime a pridame aj trochu stiplavej papriky. Povodny recept bol na 600g masa + 2 vajcia, takze ja som mala zmes trochu riedku a preto som zahustovala struhankou..asi mala lyzicka.
  3. Pekacik dobre vytrieme maslom a po dne rozdrobime mensiu polovicku bujonovej kocky. Mokrymi rukami robime knedlicky a hned ich obalujeme zlahka v struhanke a kladieme vedla seba do pekacika.
  4. Huby nakrajame na hrubsie platky, slaninu na hranolceky a posypeme po povrchu. Podlejeme trochou horucej vody, prikryjeme alobalom a vlozime do dobre predhriatej rury. Pecieme cca 30 min, potom alobal odstranime a nechame kratko zapiect. Pokial treba, tak pocas pecenia podlejeme.
  5. Ja som podavala s fettuccinami t.j. rezance ktore su o nieco sirsie, ako normalne.
  6. Kedze som to prilohovala cestovinou, tak som si musela urobit omacku.
  7. Na panvici som rozpustila oriesok masla a zaliala smotanou, rozdrobila ostatok bujonovej kocky a zaliala trochou horucej vody. Nechame prevriet, podla potreby si iste dochutime bylinkami.
  8. Po upeceni, som knedlicky vybrala, do pekaca vlozila uvarene fettucciny a zaliala omackou z panvice. Vsetko dobre vymiesame.

Toolbox

Add the recipe to which day?
« Today - Jun 16 »
Today - Jun 16
June 17 - 23
June 24 - 30
July 1 - 7
Please select a day
or Cancel
Loading... Adding to Planner

Languages

How good does this recipe look to you?
Click to rate it:
x

Link to Recipe

Embed Recipe 400px wide (preview)

Embed Recipe 300px wide (preview)

Advertisement
Advertisement

Leave a review or comment